ee-kanal

itak

Je bil zmenek dober?

Zmenki, še posebej prvi, so podobno kot igre s kartami. Na izhodišču lahko imaš srečno ali manj srečno roko. Ves čas igre pa, kot pri pokru, poskušaš obdržati miren obraz, ne prehitevati s potezami, še posebej pa ne narediti napačne. Najbolj žalosten scenarij je, ko ne ujameš subtilnih namigov, da ti gre v resnici prav dobro. Ali pa, ko imaš pred seboj odlično partijo, pa je sploh ne vidiš. Spodaj je nekaj znakov, da je bil prvi zmenek zmagovalen in ostajaš v igri.

1. Na trenutke pozabita, kje sta.

Če sta s simpatijo prevzeta od družbe drug drugega, padla v pogovor in pozabila kje sta, je to zagotovo odličen začetek. Krasen občutek, ne?

2. Nihče od vaju ni pogledal v telefon.

V trenutku ko oseba pred tabo postane pomembnejša od dogodkov v družabnih omrežjih, potem je to prava stvar. Če je vmes kateremu zazvonil telefon in se nista oglasila ali pa je bil pogovor nujen ampak zelo kratek z opravičilom klicatelju, da ni časa za klepet, je sporočilo spet jasno – gre vama odlično. Uživata v družbi drug drugega bolj kot v premlevanju tračev po telefonu.

3. Eden od vaju se v pogovoru ležerno dotakne drugega.

Če si simpatiji všeč, se bo našel način, da te malce »začuti«. Morda gre le z roko bežno čez ramo ali pas ali pa se rahlo dotakne roke.

4. Natakar nenehno preverja ali sta se že odločila naročiti.

Vidva sta tako vpeta v pogovor, da sploh še nista pogledala jedilnika. Natakar postaja siten, toda to je zadnja stvar zaradi katere bi zaposlovala svoje misli. Preveč se zabavata drug z drugim.

5. Čas je za odhod, vama pa se nikamor ne mudi.

Zmenek definitivno gre v pravo smer. Kemija je tako neverjetna, da kar ne moreta narazen. Čas v dvoje je dobil nove dimenzije in stekel s svetlobno hitrostjo. Ko se končno ozreta okoli sebe, se oba vprašata, kam so vsi šli? Tako sta prevzeta drug od drugega, da sploh nista opazila kako pozno je že.

6. Očesni stik.

Očesni stik je zagotovo izjemno pomemben. Ni hujšega, kot če nekdo gleda mimo tebe. Če je očesni stik prisoten in je pogost ali pa celo pospremljen z besedami naklonjenosti kot recimo: "Preveč si dober, da bi bil resničen. Ne morem se odmakniti od tebe, « potem je še kratkovidnim jasno, da imata prihodnost. Če ves večer lepita oči drug na drugega, potem bo po vsej verjetnosti kmalu sledilo tudi lepljenje ustnic.

7. Majhne podrobnosti.

Jamice v licih, smejalne gubice, simpatično zavijanje z očmi, luknjica v bradi, zardevanje...? Ali pa tisti kanček rjave v njegovih zelenih očeh? Ko opaziš majhne podrobnosti, lahko potrdiš tudi, da te oseba vsaj malo zanima, kajne?

8. Dolgo poslavljanje.

Poljub, objem ali le pomenljiv pogled... Kako poteka slovo, pove veliko. Če se drugemu mudi domov, če te ne pospremi do vrat, kaže na to, da vajina zgodba verjetno nima uspešnega nadaljevanja in da se tudi ni smiselno truditi v tej smeri. Če pa sta se na zmenku zabavala in se nobenemu ne mudi domov, potem je to zelo dober znak, da bo prvemu zmenku lahko sledil še kakšen.