Svet je okrogel zato, da ga obkroža prijateljstvo.

Če je tvoj svet drugačnih oblik in v njem manjka iskrenih prijateljev, se lahko razjočeš tukaj. Obrišemo solze in tolažimo ranjena srca.

Kako naj frendici pomagam zapecat tipa?Čaw! Sprašujem za mojo frendico. Skupaj hodiva na odbojko in tam so dobri tipi. Njej je eden všeč, ampak ker je zelo bojazljiva in nesamozavestna si ne upa stopiti do njega. Ves čas si misli tudi, da je debela in grda, kar seveda ni res. Sicer ni ravno suha, debela pa tudi ni in se zelo boji tipovega odziva. Imate kak nasvet? Lep pozdrav!

Sprašuje: ŁłŁ@

Zdravo!

Lepo, da te skrbi za prijateljico in bi ji rada pomagala, vendar pri takih zadevah namesto nje težko karkoli narediš. Samozavest in pogum bo morala najti sama, znotraj sebe.

Sama bo tudi morala dojeti, da to če ima kašen kilogram več, še ne pomeni, da fantom ne bo všeč. Zmotno je mišljenje, da so vsi fantje tako plehki in punce presojajo le po izgledu. Nekateri so, ja, a takega tipa tvoji prijateljici ne privoščim, pa če si ga še tako želi, saj ji ne bi prav nič koristil pri dvigu samozavesti. ;)

Res nam puncam družba ves čas vsiljuje podobe vitkih manekenk za katerimi naj bi se fantom vlekle čeljusti po tleh, vendar v resničnem življenju so stvari vseeno malo drugačne. V resničnem življenju vseeno ima punca boljše možnosti, da si najde fanta, ker je prijazna, simpatična, družabna, ima smisel za humor in ji ni kaj dosti mar za to, da bi ugajala le fantom... Ugaja naj predvsem sebi. Človek, ki je ponosen, s tem prepriča tudi druge, da je vreden spoštovanja in občudovanja.

Tako. To so stvari na katerih mora delati tvoja prijateljica. Na eetaq.si najdeš tudi članek, ki govori o pomanjkanju samozavesti in kako jo izgraditi. Najdeš ga tukaj. Posreduj ji ga!