Svet je okrogel zato, da ga obkroža prijateljstvo.

Če je tvoj svet drugačnih oblik in v njem manjka iskrenih prijateljev, se lahko razjočeš tukaj. Obrišemo solze in tolažimo ranjena srca.

Zaljubljeni sva v istega sošolca!Zaljubljena sem v istega sošolca, kot moja prijateljica, samo da ona tega ne ve. Sama ga je že vprašala, če bi hodil z njo, pa ji je rekel ne. Cel razred itak ve, da je zaljubljena vanj. Ampak ona je taka, da se zaljubi vsak teden v kakšnega drugega. Meni pa je všeč samo on, ampak jaz tega ne upam nikomur povedati. Ne vem, če sem mu sploh všeč in ne upam si ga vprašati, kaj on čuti do mene, pa tudi nočem, da bi prijateljica mislila, da ponavljam za njo. Sicer sva dobri prijateljici in najbrž ne bi bila ful jezna, če bi jaz hodila z njim, vseeno pa se mi včasih zdi, da je kar precej tekmovalna. Prosim ne mi rečt, da naj se odpovem ljubezni zaradi prijateljstva. Res bi rada, da ve kaj čutim do njega, ampak me je strah, da mu ne bom všeč.

Sprašuje: N3v4, 14 let

Prav, ne bom ti rekla, da se odpovej ljubezni zaradi prijateljstva. Dve stvari sta, ki jih je potrebno razmisliti: na kakšen način pri fantu preveriti, če si mu všeč in kako hkrati obdržati prijateljico.

Preveč direkten pristop večino fantov prestraši, zato morda ni najboljša ideja, da bi mu kar tako izpovedala ljubezen. Lahko pa recimo začneš pogovor o vsakdanjih stvareh, da potipaš kako se odziva do tebe. Če se ti bo zdelo, da mu je tvoja družba prijetna, ga lahko enkrat, ko bosta sama, vprašaš, če bi šel recimo gledat ta in ta film ali izbereš kaj drugega, kar predvidevaš, da bi oba zabavalo.

Če bo rekel ne, ti bo sicer neprijetno, ampak boš vsak vedela pri čem si. Zavrnitev sprejmi sproščeno in z nasmehom, ter odgovori v stilu „hvala, da si mi pokazal kako čutiš“. Ne pozabi, on je tisti, ki je potegnil kratko, ker se odreka zabavnemu zmenku s tabo!

Če pa bo privolil in bosta šla na zmenek, potem prijateljici to povej. Morda bo užaljena ali vsaj razburjena. Mogoče bo celo rekla, da ponavljaš za njo. Vendar, če se ti zdi, da je fant vreden tega tveganja, potem bo tudi prijateljica najbrž znala razumeti, koliko ti to pomeni. Ni razloga, da si ne bi še naprej bili dobri.