Francoski poljub

Prvi francoski poljubi so običajno mokri, sluzasti in nerodni...

francoski poljub

Vseeno so vznemirljivi bolj kot kadarkoli pozneje. Ker so pač prvi. In kako se zgodijo?

Naj se zgodi, ko bodo okoliščine primerno sproščene. Objemi svojo ljubezen okrog vratu in začni z običajnim nežnim poljubom na ustnice. Prvo opozorilo: glavo nagni na stran, da se izogneta trku z nosovi.

Ko se vajine ustnice staknejo, jih rahlo razpri z jezikom in ga nežno potopi v ustno votlino partnerja/ke. Med poljubljanjem lahko zapreš oči, če ti je tako ljubše.

S svojim jezikom se igrivo dotakni njenega oz. njegovega jezika, raziskuj in presenečaj „nasprotnika“. Sprehajaj se po zobeh in za dotike občutljivem nebu.

Vsak poljub začenjaj nežno in počasi stopnjuj intenzivnost. Ves čas opazuj govorico telesa partnerja/ke. Če postaja napet/a ali se odmika, s poljubom prenehaj. Če pa se ti partner/ka bolj in bolj „odpira“, pomeni, da mu/ji je početje všeč in lahko nadaljuješ bolj strastno.

Potapljanje v usta lahko prekineš s sesanjem in nežnim grizljanjem jezika ali ustnic.

Pri dobrem poljubljanju ni prostora za tekmovalnost in dokazovanje kako obvladaš. Vse kar šteje, je uživanje v tem početju.

Če ti partner/ka pove, da mu/ji nekaj kar počneš, ni všeč, to še ne pomeni tragedije. Pač poskusita drugače. Naj ti pove kako pa mu/ji je všeč. Vaja dela mojstra!

Še nekaj praktičnih nasvetov...
  • Ker poljub z jezikom lahko traja kar nekaj časa, ne pozabi požirati sline, saj nočeš, da se tako lep začetek spremeni v monsunsko poplavo.
  • Z jezikom ne "orji" pregloboko, ker tudi nočeš, da te partner/ka pobruha.
  • Med poljubljanjem lahko normalno dihaš skozi nos. Če si prehlajen/a poljubljanje raje zamenjajta za romantičen sprehod.
  • Z zobnim aparatom se lahko normalno poljubljaš, iz varnostnih razlogov le majčkeno manj strastno. Če aparat nosita oba, bodita še posebej nežna in se izogibajta trkom z zobmi.

Ni lepšega kot dihati v objemu ljubezni, stakniti ustnice v sladek, nežen poljub ali zagristi vanje z vso strastjo... A poljubi niso kar tako. Poljubi so odraz osebnosti. Te zanima zakaj? Reši test in ugotovi!