Mama pričakuje, da boš nenadoma začel pospravljati svojo sobo? Foter pa se je odločil, da iz tebe naredi odgovornega državljana? In 6-letna sestra hoče s tabo na rave party?

Globoko vdihni. Nato izdihni. In spet vdihni... Prosiš za nasvet? Ali pa hočeš samo povedati, da ti je hudo?

 

Zakaj mi vsi branijo biti z njim?Stara sem 14 let in imam fanta iste starosti. Nič ne bi bilo narobe, če mi ne bi vsi v glavo vtepali, da me ima fant samo za poljubljane in podobne reči, ter da ni zaljubljen vame!! Kaj naj storim??

Sprašuje: medvedkaa

Draga medevedka!

Vsi si včasih jemljemo k srcu stvari, ki nam jih govorijo drugi. Vseeno pa prihajaš v leta, ko moraš začeti razmišljati s svojo glavo in presoditi, če imajo drugi prav ali ne. Take presoje so seveda težke.

Če te pred fantom svarijo starši, potem razumem njihovo bojazen, saj si še zelo mlada in se bojijo zate. Čutijo se poklicane za to, da te obvarujejo solz in vsega hudega. V ljubezni si pač vedno malce v nevarnosti in strto srce je še najmanj, kar se ti lahko zgodi.

Starše recimo lahko pomiriš tako, da jim poveš več o tem fantu (npr. od kod prihaja, s čim se ukvarja itd.) in jim ga tudi osebno predstaviš, da ga bolje spoznajo. Če je res tako dober fant, sem prepričana, da ga bodo vzljubili tudi starši.

Če pa svarila prihajajo od prijateljev, potem to lahko prav tako pomeni, da jih skrbi zate, ker fanta ne poznajo dovolj dobro, ali pa pomeni, da ga še predobro poznajo in vedo, da ni kaj prida. Možno je tudi, da so ljubosumni, čeprav se od prijateljev to ne spodobi.

Tako, dobila si kar nekaj izhodišč, zdaj pa sama preveri kakšna je situacija in se odloči, kaj boš storila.