Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow teens arrow S.O.S. (skrivne osebne stvari)

S.O.S.
skrivne osebne stvariKaj je ta ščemeč občutek v trebuhu, ki ga vzbudi gledanje ljubezenskih prizorov? Se od samozadovoljevanja res posuši roka? Zakaj fantje pravijo, da ima njihov penis svoje življenje?

Ne boj se vprašati!

Srbeče bele pike na spoloviluZdravo! Jaz imam en problem. Stara sem 17 let, nisem še imela spolnih odnosov. Že nekaj časa (3, 4 mesece) me nožnica velikokrat srbi (predel okoli ščegetavčka). Po tuširanju se mi naslednji dan na nožnici velikokrat pojavi neka bela snov. Ni beli tok. Zgleda kot manjše bele pike, ne znam točno opisati. Kaj bi to lahko bilo? Je mogoče da je prišlo do kakšne okužbe? Ne vem sicer kako, saj spolnih odnosov še nisem imela. Je res nujno, da grem h ginekologu? Saj ne, da me je strah samega ginekologa, strah me je pregleda. Mislite, da me bo pregledal ali samo kaj predpisal? Prosim pomagajte, saj me je strah, da je z mano kaj narobe!  

Sprašuje: prestrašena:(

Pozdravljena!

Po opisu sodeč lahko sicer ugibava, da gre za glivično okužbo, vendar o tem mora nujno in čim prej povedati svoje tvoj/a ginekolog/inja, saj je jasno, da nekaj ni v redu.

Tudi, če še nikoli nisi bila na ginekološkem pregledu, se naroči še danes! Verjamem, da te je strah, če je to zate prvič, vendar ginekolog mora videti, kako izgleda tvoja težava. Vsaka ženska enkrat pride v tista leta, ko mora storiti ta korak. Morda ti bo lažje prositi mamo ali prijateljico, ki ji zaupaš, da gre s teboj.

Ginekolog je strokovnjak, ki razume, kaj doživljaš. Povej, da je zate prvič in da še nisi imela spolnih odnosov, tako bo tudi popazil na tvojo deviškost. Sestri, ki naroča, pa povej, da želiš na pregled čim prej, ker imaš težave. Če bo spraševala za kaj gre, ji mirno razloži tako, kot si to opisala tukaj.

Ne boj se. Tak pregled ni noben bav-bav. Čim prej opravi s tem, da boš vedela kako in kaj.

Učiteljica pri biologiji vpraša:
"Kateri človeški organ se 10-krat poveča, ko je stimuliran?"

Sara ji odgovori: "Učiteljica, tega nas pa ne bi smeli učiti!?"

Učiteljica ignorira njeno izjavo in pokima Lanu, ki drži roko gor.

Lan: "To je zenica, učiteljica."

Učiteljica: "Pravilno, Lan. Sara, zate imam pa samo dve opombi: prvič, imaš zelo poredne misli in drugič, enkrat v življenju boš zelo, ZELO razočarana!!"