Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow teens arrow S.O.S. (skrivne osebne stvari)

S.O.S.
skrivne osebne stvariMama pričakuje, da boš nenadoma začel pospravljati svojo sobo? Foter pa se je odločil, da iz tebe naredi odgovornega državljana? In 6-letna sestra hoče s tabo na rave party?

Globoko vdihni. Nato izdihni. In spet vdihni... Prosiš za nasvet? Ali pa hočeš samo povedati, da ti je hudo?

 

Starši so izvedeli za fantaČaw! Že 3 mesece imam fanta, ki živi v sosednji državi. Do zdaj sva nekak zdražala to vse, dokler moji starši niso izvedeli zanj in potem še cela družina. Nikomur od njih ni všeč, da sva skupaj, zato se skrivava, vendar me to ubija. Kaj naj? V naprej se zahvaljujem za odgovor. ;)

Sprašuje: metkaa

Pozdravljena! Razumem, da je že tako težko vzdrževati ljubezen na daljavo, če pa se ob tem še moraš skrivati, je vse samo še težje.

Vendar pa po drugi strani tudi razumem tvoje starše, ki jih skrbi, kaj vse lahko takšna zveza nad katero nimajo prav nobene kontrole, prinese tebi. Verjetno niti ne poznajo tvojega fanta in ne vedo ali je dober človek. Čisto možno je, da se bojijo, da bi te ljubezen odpeljala v tujino. Pa to je še najmanj, kar se ti lahko zgodi.

Vem, da ti imaš tega fanta rada in si prepričana, da je dober fant, vendar se starši morda bolje zavedajo situacij, ki bi lahko njihovega otroka pahnile v nesrečo in razumljivo je, da to želijo preprečiti.

Največ kar lahko narediš je to, da se s starši čim bolj iskreno pogovoriš in jim razložiš, kako ti vidiš tega fanta. Ne skrivaj vajinega razmerja. Pripoveduj jim o njem, poskušaj poudariti njegove dobre plati in če je le mogoče, jih poskusi med seboj spoznati tudi v živo.

Če je res tako dober, potem ga bodo slej ko prej vzljubili tudi tvoji starši in bodo bolj pomirjeni glede vajine zveze. Morda preberi še tole... Pa veliko sreče ti želim!

Doktor, odvetnik in oblikovalec so razpravljali o prednostih, ki jih lahko nudi žena ali ljubica.

Odvetnik je odločno prepričan, da je bolje šmirati z ljubico: ?Če imaš ženo in se ta hoče ločiti, ti to povzroči nemalo pravnih zapletov.?

Doktor ga poznavalsko prepričuje o nasprotnem: ?Bolje je imeti ženo, saj ti občutek varnosti prihrani stres, kar blagodejno vpliva na človekovo zdravje.?

Oblikovalec še v istem trenutku razsvetljeno oznani: ?Jaz mislim, da je najbolje imeti kar obe! Zakaj? Ko žena misli, da sem z ljubico in ljubica misli, da zdolgočaseno smrčim ob svoji ženi, se jaz odkradem v studio, sedem za mojega maca in v miru dokončam delo.?