Svet je okrogel zato, da ga obkroža prijateljstvo.

Če je tvoj svet drugačnih oblik in v njem manjka iskrenih prijateljev, se lahko razjočeš tukaj. Obrišemo solze in tolažimo ranjena srca.

Prijateljica je raje s svojim fantom, kot pa z mano!Moja najboljša prijateljica je postala zelo čudna. V osnovni šoli sva si bili ful dobri, odkar pa hodi na gimnazijo, si domišlja, da so vsi zaljubljeni v njo. Poiskala si je fanta in visi na njem 24 ur na dan. Poljubljata se non stop, s tem da začneta že zjutraj na vlaku, nato nadaljujeta na poti v šolo, na šolskem hodniku in sploh jima je vseeno, tudi če jih vidi kdo od profesorjev. In jaz nisem edina, ki je to opazila. Tudi drugim prijateljicam gre na živce. Ko jo čez vikend pokličemo, da bi šle skupaj v kino ali na pijačo, seveda nima časa, ker je raje s tipom. Ne vem, če naj ji povem, da njeno obnašanje ni za nikamor. Bojim se, da bo jezna.

Sprašuje: t4t14n4, 15 let

V svojem pisanju ves čas govoriš, da se prijateljica neznosno obnaša. Če se sprašuješ ali naj ji pridigaš o tem kaj dela prav ali narobe, potem ti to odvsetujem. Zna se zgoditi, da jo boš s tem užalila in prepad v vajinem odnosu se lahko še poveča.

Vseeno pa mislim, da pogovor s prijateljico ni slaba ideja. Nasprotno. Prav se mi zdi, da prijateljici poveš določene stvari, vendar pri tem izhajaj iz sebe. Zakaj te moti njeno obnašanje?

Če poskušam brati med vrsticami, ugotavljam, da si najbrž majčkeno ljubosumna na njenega fanta. Kar je seveda razumljivo. Ona ja bila tvoja najboljša prijateljica, zdaj pa večino časa žveči obraz tega neznanca, namesto da bi s teboj žvečila zadnje trače. Jasno, da jo pogrešaš. Priznaj ji to! Verjetno bo razumela in se potrudila občasno odlepiti od svojega dragega in preživeti čas s tabo ter ostalimi puncami.