Browniji - staromodni

Klasični čokoladni rjavčki (browniji), z razpokano in hrustljavo skorjico na vrhu ter mehko, žvečljivo sredico.

Food, Drinks, Brownie, Cafe, Chocolate, Dark, Dessert

Potrebuješ:

125 g masla

125 g jedilne čokolade

4 jajca

250 g sladkorja

1 žlička esence vanilije

125 g moke (namenske)

125 g sekljanih orehov

maslo za pekač

 

Priprava:

1. Segrej pečico na 180°C. Z maslom namaži in pomokaj podolgovat pekač, z merami približno 30x40 cm.

2. Skupaj raztopiš maslo in čokolado (na pari ali v mikrovalovni pečici na najnižji nastavitvi ca. 7-10 min)

3. Penasto umešaj jajca in sladkor, nakar jim primešaj še raztopljeno čokoladno z maslom.

4. Na kremo presej moko in jo rahlo vmešaj. Dodaj še nasekljane orehe. 

5. Zmes razgrni v namaščen pekač in peci 25-30 minut pri 180°C.

6. Pečeno testeno ploščo pusti ohlditi v pekaču, nato jo razreži na majhne kvadratne kose 5x5cm.